ÁsványokA védikus asztrológia és a drágakövek

A védikus asztrológia kapcsolata a gyógyító kristályokkal.

A védikus asztrológiában másképp használják a drágaköveket és féldrágaköveket, mint a nyugati asztrológiában. Míg ott a Nap jegyét veszik figyelembe, a Dzsótisban (azaz a védikus asztrológiában) a szülött Holdjegyét tekintik fontosabbnak, a sokszor változó Hold 27 naksatrája, avagy holdháza precízen leírja a személyiséget, gondolatvilágot, érzéseket. A nyugatiban az állatövi jegyekhez rendelik a drágaköveket vagy féldrágaköveket, a védikusban a bolygókhoz tartoznak, tehát a Szaturnusz köve például a kék zafír vagy helyettesítőként hasonló kék színű féldrágakő, mint az iolit, ametiszt, lapis lazuli vagy füsttopáz használható, így a bolygó által uralt két állatövi jegyhez, a Bakhoz és a Vízöntőhöz a kék szín tartozik.

A kövek ajánlásakor részletesen meg kell vizsgálni a születési képletet, választható kő az aszcendens uralkodó bolygójához, a Hold házának urához vagy az aktuális bolygókorszakhoz. (mahadasa)
🌛🌛

💎A védikus drágakövek mítosza💎

Rengeteg mítosz és legenda szól arról, hogyan keletkeztek a drágakövek, annyi biztos, hogy már az ősi Indiában, Egyiptomban és Európában is tisztában voltak a drágakövek és féldrágakövek csodálatos gyógyító hatásaival és a bolygókkal való kapcsolatukkal.
🌞🌝
⚡️A hindu mitológia szerint Bali, a hatalmas és sérthetetlen démonkirály megpróbálta a menyországot meghódítani, de Indra villámmal sújtotta egyetlen gyenge pontját, a fejét, és a démon ezer darabra hullott. Isteni teremtvény lévén testének darabjaiból alakultak ki a drágakövek, csontjaiból és fogaiból az igazgyöngy, véréből a rubin, epéjéből a smaragd, szeméből a kék zafír, szívéből a lapis lazuli, körmeiből a macskaszem, húsából a koral, bőréből a sárga zafír és így tovább. A legenda szerint a Nap magáénak kérte rubint, a Hold a gyöngyöt, a Mars koralt, a Merkúr a smaragdot, a Jupiter a sárga zafírt, a Vénusz a gyémántot, a Szaturnusz a kék zafírt. A drágakövek így az Isteni természet győzedelmeskedését jelképezik a sötét démoni világ felett.

A bolygók és a hozzájuk tartozó kristályok

 

Nap – rubin, gránát, vörös turmalin, rózsakvarc

 

 


 

Hold – gyöngy, holdkő

 

 

 

Jupiter – sárga zafír, topáz, citrin

 

 


 

Merkúr – smaragd, peridot, zöld ametiszt, fluorit, zöld gránát, zöld turmalin

 

 


 

Vénusz – gyémánt, hegyikristály, kvarc

 

 


 

Szaturnusz – kék zafír, kék topáz, füst topáz, türkiz, lapis lazuli, iolit

 

 


 

Mars – korall, karneol, narancs jáspis

 

 


 

Rahu – hesszonit, narancs cirkon

 

 


 

Ketu – macskaszem

 

 

A védikus drágakövek és féldrágakövek viselésekor fontos, hogy érintkezzenek a bőrrel, hogy ki tudják fejteni jótékony hatásaikat.

Kövess minket