HoldSzuperhold

Szuperhold az, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor lesz a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb. Április 27-én hajnalban fél 6 tájban lesz 2021 első szuperholdja, ami sokkal fényesebb és nagyobb az átlagosnál. A telihold mindig hozhat valami felemelő tapasztalatot, lehetőséget de ugyanígy felfokozott érzelmeket és általános nyugtalanságot, feszültséget is. A mostani telihold azért különleges, mert érdekes tudatnyitogató benyomásokkal telít és bátorságot ad a félelmekkel való szembenézésre.

A telihold a Szváti naksatrában lesz, melynek szimbóluma egy szélben hajladozó ág vagy fiatal fa, istensége pedig Vaju, a szelek és a Prana (a szél, az élet lehelete, az életerő) ura. A szél , ami energetizálja és megtisztítja életünket, kisöpör mindent, ami fölösleges. A Szváti a növények növekedésének, a rugalmasságnak, alkalmazkodó képességnek kedvez és mindenféle üzleti vállalkozásnak is fellendülést hozhat. A hindu istenségek legendája nagyon szemléletesen mutatja, hogy bizonyos energiák mire jók, mi az eredendő céljuk , mit hivatottak teljesíteni. Ezért érdekes például Vaju és fia, Hanuman története. Hanuman, a szél istenének gyermeke, a félig majom félig ember isten, gyermekkorában nagyon bosszantóan tudott viselkedni, nyugtalan, energikus és kíváncsi volt. Képes volt alakját megváltoztatni, apró kicsi lénnyé vagy óriássá változni és repülni, mint a szél. Nem ismert lehetetlent és Rama iránti végtelen szeretetteljes odaadásáról volt híres, és mikor szükség volt rá, egy rettenes démonnal szembeszállva a szelek szárnyán elhozta a négy ajurvédikus gyógynövényt, a Himalája egy részét, hogy ezzel megmentse Rama és testvére életét. Ő jelképezi az emberi szellemben jelen lévő határtalan bátorságot és erőt, ami minden félelmetes eshetőséggel és a kudarc számtalan lehetőségével szembe megy és győz, segít azokon, akiknek szükségük van rá. A szél ereje új életet lehel belénk és kifújja belőlünk a félelmeket, aggodalmakat.

A teliholdat aspektálja a szenvedélyes Vénusz és a Kos Merkúr, ez heves, de tiszta, egyértelmű kommunikációt eredményez. Hogy problémáidat, téged foglalkoztató kérdéseket megoldj, tartsd nyitva az elméd, hogy új perspektivákból láss rájuk, ami új megoldásokat eredményezhet – ezt segíti az Uránusz Teliholdra való erősödő hatása. Még mindig tele vagyunk kihívásokkal, sőt lehet, hogy egyre inkább – használd ki a mostani különlegesen fényes és nagy Telihold erejét és figyelj arra is, hogyan tudsz másokat segíteni.

Ha kíváncsi vagy, Rád személy szerint milyen hatással vannak az égi változások, vagy szeretnéd megismerni a személyes védikus horoszkópodat, kérj elemzést!

 

Kép: https://sergioverde.com/

Kövess minket