HoldMárcius 28. Szűz Haszta telihold

Az év eddigi legszebb holdtöltéje várható ma, mely a szeretetet, a gyógyulást és a megbocsátást erősíti szerte a világon. Indiában ez a Holi, a tavasz ünnepe   – a színek fesztiválja – amikor az emberek színes festékport, színezett vizet szórnak szét (meg egymásra) az utcákon és tüzeket, máglyákat gyújtanak mindenfelé, szimbolikusan elégetve minden rosszándékot és gonoszságot, negatív emlékeket, a felhalmozódott rossz dolgokat.

A telihold a Szűz jegy Haszta naksatrájában lesz este 20:49-kor. A Haszta szimbóluma a kéz, mely varázslatos erővel bír. A kéz azt jelképezi, hogy mi mindenre vagyunk képesek, hogyan tudjuk a megfoghatatlan semmit, egy ötletet, egy ideát fizikai valósággá változtatni, a teremtés csodálatos erejét. Minden, amit kézzel végezhetünk, a Hasztához tartozik: rajz, szobrászat, a kézművesség minden formája, írás, hímzés, barkácsolás, főzés, masszázs, a kézzel történő gyógyítás (mint pl. a Reiki) és még sorolhatnám, de hogy teljes legyen a kép ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az ökölbe szorult kéz is ide tartozik: a gyengék, elesettek, betegek védelmében a Haszta nem rest megmutatni mire képes még a kezével… Optimizmus, fantasztikus alkotó- és teremtő képesség jellemzi, nagyon fontos, hogy ezt a manifesztáló képességet egy közösségért érdemes leginkább megmutatni.

Három fontos esemény történik a Haszta teliholddal kezdődő két hetes időszakban még a csillagos égen. Egyrészt április 5-én a Jupiter Vízöntőbe lépésével egy új időszak veszi kezdetét, a kollektív gyógyulás és szellemi gyarapodás kedvező időszaka. Végre.

Telihold idején a Nap és a Hold teljesen szemben állnak egymással az ekliptikán: a Nap mellett, a Holddal szemben pedig ott áll a Vénusz is, mely most lép éppen át esthajnalcsillag szerepkörébe, innentől kezdve este lesz látható a csillagos égen (hajnal helyett).  A Vénusz a szerelem, szeretet, kapcsolatok, a pénzügyek megtestesítője – mely most teljesen megég a Nap sugaraiban. Ez egy nagyon fontos átmeneti rítust jelent, egyik fázisból a másikba érkezik a kapcsolatok minősége, általában pozitív értelemben – könnyedebb, egyértelműbb lesz minden.  Ám áprilisban még nem tud funkcionálni rendeltetésszerűen, amíg a Vénuszt ennyire megégeti a Nap közelsége. Addigis érdemes önmagunk szerepére fókuszálni egy kapcsolatban, próbáljuk meg legalább saját magunkat megérteni: mik az igazi vágyaink és hogyan tudjuk azokat megmutatni, beépíteni egy kapcsolatba, hogyan tudjuk magunkat legjobban kifejezni és hogyan ápoljuk önbecsülésünket.

A harmadik fontos esemény pedig a Rahu (a túlzások, az őrült vágyak) és a Mars (konfliktus, agresszió, harc) veszélyes együttállása, ami konkrétan most van. Az erőszak, a konfliktusok robbanásszerű kibontakozása tapasztalható akár személyes életünkben, de akárhol a világon. Társadalmi feszültségek, fegyveres támadások mindenütt. Figyeljünk oda, próbáljuk a békés megoldásokat keresni, ne ugorjunk rá minden bosszantó dologra – április 13-ig vigyázzunk, akkor ugyanis a Mars az Ikrekbe lép és megszűnik a Rahuval való közelségéből adódó kínzó feszültség.

Ha kíváncsi vagy, Rád személy szerint milyen hatással vannak az égi változások, vagy szeretnéd megismerni a személyes védikus horoszkópodat, kérj elemzést!

Kövess minket