ÚjholdMárcius 13. Vízöntő Purva Bhadrapada Újhold

A március 13-i újhold a tavasz kezdetét és egyúttal a szellem ébredését hozza. Az újjászületés, az új kezdetek, egy új növekedési ciklus indulását jelzi. Kiváló alkalom a befelé fordulásra és a megújulásra, megerősíteni belső alapjainkat és élvezni azokat a termékeny, kreatív energiákat, amik körülvesznek minket. Az újhold a Vízöntő Purva Bhadrapada naksatrájában a vihar pusztító és a tűz megtisztító erejét képviseli.

A holdház istensége a titokzatos sárkány, Adzsaikapat, aki Síva, a pusztító egyik megtestesülése. Sívát gyakran ábrázolják ebben a pusztító mivoltában, de ugyancsak ő jelenti a meditáció teljes nyugalmát is, és sokszor láthatjuk a hegy tetején lótuszülésben meditáló jógiként. A Purva Bhadrapada újhold ereje is pontosan ebben rejlik: képes átvágni az illúziókat, elszakítani a karmikus kötődéseket és tudatunkat a meditáció elcsendesedett nyugalmába fordítani.

A böjtre, meditációra, jóga gyakorlására nagyon alkalmas időszak ez,  támogatólag hat minden spirituális, aszketikus, befelé fordulást igénylő gyakorlat elkezdésére és folytatására. Ha csak negyed órát is töltünk ilyesmivel naponta, már nagyon jót tettünk magunkkal. Érdemes felébreszti feledésbe merült meditációs vagy jóga gyakorlatainkat és átérezni mennyire jó hatással van ránk minden ilyen típusú időtöltés. Már csak azért is, mert az újholdhoz csatlakozik a szintén nagyon misztikus erőkkel bíró Neptunusz is, ez még inkább elősegíti az intuíciók és a lélek tapasztalatainak, a meglátásoknak felerősödését. A Vénusz szintén itt van velünk, úgyhogy használjuk ki ezt az álomszerű, kreativitással teli időszakot, bármiféle művészi tevékenységbe merülve. A Vénusz, a szerelem és szépség bolygója már nagyon közel jár a Naphoz, márciusban fogja megelőzni – addigis kiélezett helyzetek várhatók a kapcsolatokban, párkapcsolatban, pénzügyekben. Meglepő változások, átalakulások várhatók még a következő teliholdig…

A Jupiter hamarosan (április 5-én) jegyet vált, a Vízöntőbe lép is. A kollektív jövőkép, kommunikáció, technológia területén egy újfajta, erőteljes gyógyító, javuló tendencia erősödése várható.

És a végére még egy kis bökkenő zökkenő, majdnem elfelejtettem: márciusban azért még lehet egy pár zötykölődős nap (vagy hét?) a harcos, energikus Mars robbanásveszélyes közelségbe kerül a Rahuval, a telhetetlen vágyak eszetlen urával: ennek hatására érezhetjük úgy, hogy hihetetlen bátorsággal és erővel rendelkezünk, de majdhogynem biztos, hogy e két bolygó közeledése majd együttállása váratlan és feszültségekkel teli szituációkat okozhat bármilyen kapcsolatban. Meggondolatlan, hirtelen és dühös reakciókat válthat ki és a feszültségek gyakran robbanáshoz vezetnek ilyenkor.

Ezért is ajánlom inkább, hogy fókuszáljunk inkább a lelki, szellemi gyakorlat, a meditáció, a jóga erejére és fedezzük fel a Purva Bhadrapada újhold megújulást segítő, termékeny és kreatív energiáit.

Ha kíváncsi vagy, Rád személy szerint milyen hatással vannak az égi változások, vagy szeretnéd megismerni a személyes védikus horoszkópodat, kérj elemzést!

 

Kövess minket