HoldFebruár 27 Oroszlán telihold

A február meglehetősen kemény hónap volt, a rengeteg Bak bolygóval, megtapasztalhattuk a legfagyosabb mélypontot, elmehettünk a zsákutca legutolsó házáig. Itt az idő visszafordulni, beülni az autóba és irány az autópálya. 🙂 A február 27-i telihold az enyhülés, a gyógyulás hírnöke, megmelengeti a fagyos szíveket és életet, szenvedélyt lehel belénk. Múlt héten a retrográd Merkúr okozta kellemetlenségek is megszűntek és a dolgok kezdenek kisímulni.

A telihold az Oroszlán csillagkép Purva Phalguni naksatrájában lesz, ami egy igen kedvező fejlemény a védikus égbolton. A Purva Phalguni két fényes csillagból áll (Delta Leonis és Theta Leonis), jelképe a nászágy, ami sokat elárul jelentéséről. Egyszerre jelképezi a pihenést, újraéledést és a szexuális örömöket. A védikus kultúrában nincs szétválasztva morálisan a szerelem lelki és fizikai síkja, Bhaga, az élvezet istensége magában egyesíti az érzelmeket és a szexualitást. A Purva Phalguni az öröm, élvezet, az eredetiség, a karizmatikus és dinamikus lendület holdháza. A Purva Phalguni a Nap és a Hold (Szúrja és Szoma) egybekelésének csillagképe is, a szerelem és kapcsolódás megtestesülése.

Ez a telihold tehát egy olyan időszakot indít el, ami kedvez annak, hogy felébresszük szunnyadó kreativitásunkat, újra élvezetet leljünk valamiben, vidám lendülettel nekikezdjünk dolgoknak, amiket régóta szeretnénk megcsinálni. Kedvez annak is, hogy elültessük a magjait valaminek, jelképesen és szó szerint is, hiszen ez a termékenység naksatrája. Most megnő a kapcsolatok intenzitása, felébred a szenvedély a párkapcsolatokban, de távoli, elszakadt ismerősökkel, barátokkal is összejöhetünk, újra felvehetjük velük a kapcsolatot, mert erős igényt érezhetünk rá. Ha elszeparálva, magányosnak érezted magad, most megolvad a jég, az akadályok ellenére megtalálod az utat mások felé.

Mindezt erősíti az is, hogy a Vénusz, a hajnalcsillag, akihez egyébként maga a Purva Phalguni is tartozik, erős hatást gyakorol erre a teliholdra. A kapcsolatokra, a művészi kifejezésmódokra, de a pénzügyekre is kihat átalakító ereje. A Vízöntőben a Nap “égető” hatása alatt befolyásolja a közösségekhez való viszonyunkat, megnő a fontosságuk. Ha eddig nem voltunk közösségben, nagyon elkezdhet hiányozni például de mindenképpen érintve van a közösségekhez való viszonyunk.

A Purva Phalguni hold tehát megnyitja a csatornákat mások felé – és mindenféle kapcsolódást segít, gyógyít. Támogat minden olyan erőfeszítést, ami a magunkkal vagy másokkal való egyesülést célozza meg, támogatja az öröm, az élvezet képességét, a kreatív ötleteket. Szóval figyelj oda magadra, okozz magadnak örömöt – Indiában például a Maghi Purnima ünnepén ilyenkor fürdenek meg a Gangeszben, hogy megtisztítsák magukat a karmikus terhektől és hogy vágyaik beteljesüljenek. Egy gyertyafényes fürdőzéssel vagy valami zene melletti kellemes kreatív tevékenységgel mi is kihasználhatjuk a telihold csodás energiáit.

A márciusi égi tünemények, beleértve a 11-i újholdat is, pedig előreláthatóan nagyobb belső békét és megértést hoznak, stabilizáló és erősítő hatással lesznek ránk.

Ha kíváncsi vagy, rád milyen hatással vannak a különböző égi események, kérj személyes konzultációt.

Ha a születési horoszkópodat szeretnéd tanulmányozni, kérj írásos elemzést.

Kövess minket