HoldDecember 30. Ardra Telihold

il_1588xN.911693057_dnya

December 30-án hajnalban (4: 27) beköszönt az év utolsó teliholdja az Ikrek Ardra naksatrájában. Tavaly ilyenkor el sem tudtuk volna képzelni, milyen feszültségekkel, viharokkal teli év lesz az idei, erre világít most rá ez az utolsó nem akármilyen telihold. Egy egészen ehhez az évhez illő kis pontot rak a végére. De talán arra is jó, hogy fényével (ami most ugyan nem látszik) érdekes, szokatlan kivezető utakra világítson rá.

Az Ardra jelképe a könnycsepp és Rudrához, a pusztító istenséghez tartozik. Nagyon intenzív, mélységekkel, bánattal-szomorúsággal, de erővel teli naksatra, amit a vihar holdházának is neveznek. Egy óriási, pusztító vihar erejét szimbolizálja, ami mindent elsöpör, hogy kitisztuljon a szív és új, tápláló magocskákat ültethessünk a szépen kitakarított földünkbe. Az Ardra telihold fénye megtisztítja a légkört, segít megszabadulni a fizikai és érzelmi mérgezésektől és a ki nem mondott, ki nem fejezett negatív érzésektől, dühtől, haragtól. Nincs más dolgod, csak engedd ki!

Rudra, a holdház istensége egyébként Shiva egyik megjelenési formája, és általában villámokkal a kezében ábrázolják – félelmetes pusztító hatalma van, de erejével a tudatlanságot és a félelmet, a kétségeket egyetlen csapással képes kettévágni. A villám a tudatosság ébredését is szimbolizálja, mikor egyetlen felvillanó fény hatására hirtelen megvilágosodik minden és eloszlik a sötétség. Ez az energiával teli naksatra felkavarja szívünkben a vihart, de szempillantás alatt kinyithatja a szemed valami újra, segít elengedni és megtisztulni a régi, már nem kellő dolgoktól, hogy tiszta lappal kezdhess az új évben. Érdemes ezért talán hagyni magad belemenni egy ilyen felkavarásba, hiszen nem gyakran adódik ilyen jó lehetőség egy nagytakarításra.

Ami még érdekesség így az év végére, hogy a Vénusz és a Ketu is találkozik pont most, méghozzá nem máshol, mint a szenvedélyes, titokzatos Skorpió Dzsésta naksatrájában. A Vénusz a szerelem, a szépség, a finomság, az anyagi értékek, a nőiség, a föld megtestesítője, a Ketu a leszálló holdcsomópont, a múlt, a spiritualitás, az elválasztás, az árnyék. Karmikus találkozások és elválások, szakítások indukálója és nem mellesleg negatív pénzügyi, anyagi dolgok  mutatója, úgyhogy ne most fektessünk nagy pénzeket valamibe, valószínűleg nem nyerünk 🙂

A Mars viszont nagyon jó helyen van a Kosban, saját jegyében, ez támogató és erővel, energiával, biztonsággal telítő.

Összefoglalni úgy tudnám tehát, hogy az Ardra, ami a mély érzelmek, elköteleződések naksatrája, de egyben a pusztításé, a bánaté és a viharé is, elég nehéznek tűnik így az év végére első pillantásra. De szerelemmel, kreativitással, lendülettel és szenvedéllyel teli erővel repíthet új partok felé hogy pozitív változásokat hozzon az új évben, ahogy az elsöpört, elpusztult romok helyére gyönyörű, új épületeket emelünk. A kommunikáció és mozgás bolygója, a Merkúr is pont aspektálja ezt a teliholdat – mondd ki, írd ki, fejezd ki bármilyen kreatív módon újévi elhatározásaidat, segíteni fog! Minden jót nektek az Új Évre!!!

 

Könnycsepp opál és ezüst Hold ékszer: https://www.etsy.com/listing/265798663/moon-drops-crescent-moon-with-teardrop

Kövess minket