ElőrejelzésDecemberi égi események

WSC_2_2

December elég eseménydús lesz asztrológiailag, méltó lezárása ennek a furcsa évnek. Sok szigor és keménység, de talán nem értelmetlenül

Jupiter  (Bak Uttarashadha)

A Jupiter, a bővülés, spiritualitás, a tanítások és jó szerencse bolygója a Bak Uttarashada naksatrájában van. A Bakban a Jupiter esésben van, ahol a tőle megszokottól egészen eltérő viselkedésre van kényszerítve: természetes, szabadszellemű, spontán természete kiszámított, hideg és komoly lesz. Muszáj neki, szegénynek, egyáltalán nincs elemében a szaturnikus, szigorú energiák közepette.

December 12

A Nap Gandanta zónába lép

A Nap, a Lélek és az önkifejezés megtestesítője a Skorpió és a Nyilas közti úgynevezett Gandanta zónába lép. A Gandanta a vizes és tüzes jegyek közti átmenetet jelenti, és míg a Nap a Skorpió Dzsésta naksatrájából a Nyilas Múla naksatrájába lép, terveink és érzéseink bizonytalan, ingoványos területre érkeznek.

December 14

Újhold és teljes holdfogyatkozás a Skorpió jegyében
Az Újhold a Skorpió utolsó fokán a Dzsésta naksatrában lesz, ebben a mágikus, veszélyes és bölcs holdházban. A Dzsésta egy kapu a transzcendens világ felé, ha nyitottak vagyunk rá, bepillantást kaphatunk, megértést, megnyugvást valamiben. Ha nem vagyunk nyitottak, akkor is érezhető lesz 🙂 A Hold így csatlakozik a Naphoz és a Ketuhoz (17:15-kor), fantasztikus és spirituálisan nagyon túltöltött pillanatnak ígérkezik. A Skorpióban intenzív megélések, emlékek, nagyon mély érzések és benyomások hatása alá kerülhetünk. Ez a pillanat nagy vízválasztó lehet, egy igazi drámai határátlépés, ahol bezárul egy kör, szimbolikusan búcsút vehetünk a múlttól és egy új jövőbeli irány felé tehetjük meg első lépéseinket. Nagyon izgalmasnak ígérkezik!

A Mars is Gandanta zónába lép

A Mars, az energia és az erő bolygója a Halakban gyengélkedik, de december 14-én ő is a vizes Halak és a tüzes Kos közötti Gandanta területre érkezik. A Kos a Mars saját jegye, nagyon éles váltás lesz tehát, amikor december 24-én végre hazaér. Az az érzésünk lehet,  hogy a dolgok helyükre kerülnek, elrendeződnek, a hiányok megszűnnek, a kis repedések feltöltődnek – szóval újra aktívnak és erősnek, energiával teltnek érezhetjük magunkat. Ám január 1-ig még tart a víz és tűz közötti bizonytalan átmenet, ezt az időszakot mindig óvatosan kell kezelni.

December 15

A Merkúr is Gandanta zónába lép

Ha nem lenne elég a Mars és a Nap, a kommunikáció, a gondolkodás bolygója, a Merkúr is részt vesz a nagy átalakulásokat ígérő időszakban.

A Nap a Nyilasba lép 

A Nap Nyilasba lépése óriási segítség lehet abban, hogy végre elkezdjük megjavítani azokat a dolgokat, amik ‘elromlottak’. Felszáll a köd és átlátjuk, megértjük a tanításokat, amiket 2020-ban kaptunk. Nem árt egy kis idealizmus. A hit, a tudás, a szabadságvágy, az igazság szeretete és az igazi  törvények tisztelete. A Nyilasról bővebben hamarosan!

December 21

A Nagy Találkozás – Jupiter-Szaturnusz együttállás

Ez a két lassan mozgó bolygó emberi léptékkel mérve elég ritkán találkozik össze egymással és találkozásaik általában az egyéni életútban és a világ sorsában is mérföldkőnek számítanak. A politikára, a kultúrális életre, az anyagi, pénzügyi világra is hatással vannak, azok, akik ilyen együttállással születtek, biztos, hogy nagy társadalmi befolyással rendelkeznek például. A Jupiter a bővülés, a jóság, a szerencse – a Szaturnusz a karma ura, az idő, a kemény munka és a szenvedés és bár nem ellenségei egymásnak, mégis határozottan más szemszögből nézik a dolgokat és ez az együttállás igencsak össze nem illő energiákat hoz most össze. Nagy tanulás, nagy átrendeződés csúcspontja ez.

December 29

Ikrek Telihold (Ardra)
Az Ardra a pusztítás és a megújulás szimbóluma, óriási lehetőség a megtisztulásra. Éleslátás, lényegre tapintás – ahol ha ügyesek, tudatosak vagyunk és nyitottak, szépen szisztematikusan lépkedhetünk a kitűzött új célok irányába.

 

illuszráció: Ully

Kövess minket