ElőrejelzésHoldNovember 30. Bika Rohini Telihold

Night sky Premium Photo

Készen álltok egy kis érzelmi fellángolásra? A most következő telihold a Bika Rohini naksatrájában teljesedik be, a Hold kedvenc helye pedig nem más, mint a Bika. Azon belül is a Rohini, ez a kedves és szenvedélyes, a kreativitást és termékenységet jelképező holdház. A Rohini a védikus történet szerint a Hold kedvenc felesége, a fiatal és gyönyörű jóboszorkány, a természet, a füvek-fák ismerője, a mindig egyensúlyra törekvő, érzéki és mégis spirituális lény. Hatására fellángolnak szívünkben a szunnyadó vágyak, erővel és lelkesedéssel töltődik a lélek, kreativitásunk feléled. Kalanvágyóak és kezdeményezőek vagyunk, és minden romantikus találkozás talán még szenvedélyesebb és vágyakkal telibb lesz. Már csak azért is, mert bár Magyarországról ez annyira nem látszik, de a telihold ezúttal az év utolsó holdfogyatkozásával is párosul és alig 12 fokra tőle ott vándorol a Bika jegyében a Rahu is, ami megduplázza vagy esetleg meg is triplázza vágyakkal teli érzéseinket.

A Rohini a Bika vörös szemét jelképezi, a Hold itt tölti be legjobban életadó, potens, gazdagító szerepét. A szenvedély és termékenység megtestesítőjeként mindenhol új életet fakaszt – akár szó szerint is, figyelem! – de átvitt értelemben is: kreatív projektek, művészi inspirációk élednek fel vagy újra, ötleteink megvalósításához végre erőt érzünk. A szerelmes fellángolások nem csak új partnerek iránt, hanem meglévő kapcsolatokban is újult energiával kelnek életre, az érzelmek szabadon áramlanak, lebontva akár régen fennálló, stagnáló blokkokat.

Azért legyünk óvatosak: a holdfogyatkozás, a Vénusz és az Uránusz szembenállása, a Rahu közelsége hirtelen változásokat idézhet elő és a felbolydult érzelmekkel akár épp az ellenkező hatást is elérhet. A felfokozott feszültség, felkavaródó érzelmek és indulatok egy kapcsolat végét is okozhatják. A legjobb, ha arra figyelünk, mi a szívünk igazi vágya. A Hold pontosan olyan, mint az elménk, állandó változásban van. És bár most a Bikában exaltációban van, mégis óvatosságra intenélek titeket (beleértve magamat is): a felfokozott hangulat, érzések és mentális reakcióink lehet, hogy nem a legjobb irányadók. Talán ne most hozzunk döntéseket, inkább csak figyeljünk, mi lesz. Élvezzük a szerelem, az életszeretet, a kreativitás bennünk felbukkanó hullámait és engedjük el magunkat, lazuljunk bele, akár egyedül vagyunk akár a partnerünkkel – ez a legjobb, amit tehetünk

Hamarosan ugyanis, a téli napforduló idején (december 21) a Jupiter és a Szaturnusz találkoznak a Bakban, ez az együttállás sok-sok évente fordul csak elő, mindig szigorú és drámai fordulatokat hozva a világba. Ésszerűség, felelősségvállalás, sok tanulás, összehúzódás – szóval élvezzük is néha az életet, a Rohini Hold pedig pont erre adja meg a lehetőséget.

Kövess minket