Novemberi Újhold – Legyél te a fény a sötétben

Az újhold mindig a befelé fordulás ideje – ráadásul egyre hamarabb van sötét, köd és hideg, feszültek lehetünk és rosszkedvűek – itt az idő, hogy meghívjuk a fényt az életünkbe. A november 15-i újhold az indiai Diwalira esik, a fény, az élet és a bőség ünnepére. Igazi reménysugárral kecsegtet a bizonytalan sötétségben.

A Diwali újhold a fény győzelmét hirdeti a sötétség felett, a tudás győzelmét az ostobaság felett és a reményét az elkeseredés felett.

A tradíció szerint most van itt annak az ideje, hogy tisztítsunk, szépítsünk, fényeket gyújtsunk és elhatározzuk, hogy mindent megteszünk saját magunkért, egészségünkért, bőségünkért és mindazokért, akik fontosak számunkra.
Ez a Mérleg Újhold a Vishaka naksatrában lesz, az elhatározás erejének, a célkitűzés és határozottság és az egy pontra való fókuszálás képességének holdházában. A Vishaka maga az akaraterő, ami segíti a szellem lángját. Ősidők óta a tűz, a fény segítségét kérjük, hogy átvághassunk az akadályokon, hogy koncentrálni tudjunk a legfontosabb dolgokra és hogy elménk befogadó legyen az új látásmódokra. Ez az Újhold a tűz fényét testesíti meg, ami bevilágít azokra a sötét helyekre, ahová eddig nem láttunk és segít rendet teremteni a káoszban.

November 14-én az erőt, akaratot képviselő Mars is direktbe fordul végre (egyenlőre a Halakban, de nemsokára saját jegyébe, a Kosba ér) és új löketet ad a hónapok óta belassult cselekvésnek, segít véget vetni a hosszú idő óta zavaros szituációknak.

Novemberben (20-án) a Jupiter is jegyet vált, csatlakozik a Szaturnuszhoz a Bak jegyében – egyre erősödnek a szigorítások és korlátok közé szorítások, ezt érezhetjük is a vírus terjedése ellen hozott intézkedésekben. A Jupiter és Szaturnusz együttállása viszont fantasztikus lehetőség, hogy végre túllépjünk félelmeinken, felelősséget vállaljunk az életünkért és a dolgokért, amik történnek velünk.

Ezekben a bizonytalan időkben nagyon megnő a fény fontossága, pont úgy ahogy a gyertya fénye annál észrevehetőbb, minél sötétebb van a szobában. Gyújts egy gyertyát holnap és gondolj arra, ahogy a remény, a hála és a belső elhatározás lángocskája egyre nő benned.

Minden jót Nektek 🙂

 

 

Kövess minket